tisdag 13 november 2018

Skolrådsprotokoll 2018-11-12



Kommunförvaltningen
Stora torget 3
599 80 Ödeshög
Tel 0144-350 00 vx
kommun@odeshog.se
 
Här kommer protokollet från måndagens skolråd:


Skolråd 2018-11-12

Närvarande:
Fredrik Adolfsson 7A, Catarina Johansson 6B, Sofie Andersson 7A & 8B
Frida Wilén 6B, Emil Wissman 6C, Julia Lättström 9B & 6A,
Richard Olofsson, Anette Zettervall Olsson, Dawid Wahlström





Läget på skolan:
I dagsläget har Lysingskolan ca 240 elever i totalt 11 klasser. Vi har ett fortsatt gott samarbete med polisen som gästar oss med jämna mellanrum. Frida Holmberg, som är behandlingspedagog, är på skolan två gånger i veckan. Maud Conradsson kommer vara i skolbiblioteket halvdagar. Lärarstudent, liam, prao, Erasmus, Krakow, Japan,

Frånvaro
Vi arbetar aktivt med frånvaro på skolan. Om en elev uppnår 15 % frånvaro över en längre tid följs det upp oavsett frånvarotyp.

NP
De nationella proven är i full gång. För att ge en så rättvis bedömning som möjligt arbetar pedagogerna i par så långt det är möjligt.
 
7:e plats
Lärarförbundet rankade Ödeshögs kommuns skolor som nummer 7 bland Sveriges kommuner detta år.

”Om mig”
Eleverna i årskurs 8 kommer få svara på enkäten ”om mig”.

Framöver:

Öppet hus
Vecka 49 bjuder vi in vårdnadshavare i årskurs 6-7 till öppet hus. En inbjudan kommer via mentorerna där man kan anmäla när man kommer och om man vill äta på skolan. Vi bjuder på lunch i matsalen.

Skolverksprojektet
Våra pedagoger får de närmaste terminerna regelbunden fortbildning i språk och kunskapsutvecklande arbete. Projektet finansieras av skolverket.

Trygghetsvandring
Torsdagen den 22 november kommer en trygghetsvandring genomföras i kommunen. Fokus kommer ligga på att identifiera otrygga områden. Medverkande under vandringen kommer vara rektor, två elevrådsrepresentanter, polis, kommunalråd, ödeshögsbostäder och räddningstjänsten. Tankar inför vandringen tas gärna emot av rektor Richard Olofsson.

Övriga frågor:

Glapp åk 5-6
Vi lyfte tankar kring övergången mellan Ödeshögs skolenheter. En diskussion fortgår runt dessa frågor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skolskjutsar

Den här informationen har kommit från dem som ansvarar för kommunens skolskjutsar. Vi förstår att en del inte blir så glada... : I år kommer...